Računalno navođena implantologija

Što je to navođena implantologija?

U našoj Poliklinici Medikadent koristimo novu metodu ugradnje implantanta koja se naziva navođena implantologija. Ona se planira pomoću računala koji uvelike pomaže da se zahvat izvede na najprecizniji način.

Snimka napravljena CBCT uređajom se otvori u softveru za 3D obradu gdje se simulira virtualni zahvat pri čemu se planira točna pozicija ugradnje implatanata, nadogradnje i krunica.

Tom simulacijom se omogućuje detaljni plan virtualnog zahvata izbjegavajući, na taj način, rizična kirurška područja. Ovdje se točno poštuju optimalni kut nagiba za gradnju implantata ovisno o količini i kvaliteti raspoložive kosti. Naposljetku se na implantate stavljaju krunice kako je bilo određeno na početku plana zahvata.

Budući da naša Poliklinika posjeduje 3D printer, naši zubotehničari mogu odmah izraditi posebnu kiruršku šablonu na temelju virtualnog plana zahvata. Kod nas nećete morati čekati par dana da se šablona izradi zato što je mi odmah izrađujemo u našem laboratoriju. Kirurška šablona će omogućiti kirurgu da ugradi implantate točno kako je isplanirano u virtualnom programu, a da pritom nema velikih rezova i šivanja.

Koje su prednosti navođene implantologije?

  • Brži i precizniji zahvat
  • Manje invazivniji zahvat (minimalno korištenje skalpela)
  • Brži oporavak
  • Manje šavova, šivanja, krvarenja, oteklina i osjećaja “operacije”

Računalno navođena implantologija

Bitno je napomenuti da kod nas u Poliklinici koristimo najmoderniju stomatološku tehnologiju da bismo pacijentu omogućili što manje invazivan zahvat kod ugradnje implantanata.
Zahvaljujući naprednim softverima, program za navođenu implantologiju omogućuje oralnom kirurgu da na temelju snimke CBCT detaljno isplanira svaki korak ugradnje implantata.