Radimo u skladu s najvišim sigurnosnim mjerilima sprečavanja zaraze od COVID-19

Zubne krunice

Zubne krunice su umjetni zubi kojima pokrivamo oštećene prirodne zube. Osim estetskih razloga, zubne krunice se koriste da zaštite prirodne zube od daljnjih oštećenja i od propadanja zuba.

Zubna protetika je grana stomatologije kojom nadomještamo izgubljene zube, estetski korigiramo postojeće, odnosno poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba. U Poliklinici Medikadent nudimo najnoviju tehnologiju izrade zubnih nadomjestaka, tzv. CAD-CAM tehnologiju (SCHUTZ DENTAL GROUP) koja se temelji na kompjuterskim 3D programima, kod kojih praktički ne postoji mogućnost ljudske pogreške.

Početak nove ere u izradi stomatološko-protetskih nadomjestaka. Tehnologija se temelji na sustavu za skeniranje radnoga modela, sustavu za informatičko dizajniranje rada, strojnog glodanja te sinteriranju.

Cilj ove tehnologije je skratiti vrijeme izradbe protetskog rada i smanjiti mogućnost pogrešaka.

Metal-keramička zubna krunica

Zubna krunica može biti postavljena na prirodan zub ili na implantat.

Kada želite dobro i čvrsto riješenje s povoljnom cijenom onda vam preporučamo da izaberete metal-keramičku zubnu krunicu. Takve zubne krunice su jako raširene jer imaju dobar omjer cijene i kvalitete. Zubne krunice su veoma otporne i traju dugo.

E.max

E.max ili empress keramika se smatra biološki najprihvatljivijim materijalom za izradu krunica.

Radi se o potpuno keramičkim krunicama. Empress keramika pruža dužu trajnost krunice.

Tim materijalom se postiže izvanredna estetika zbog njihove prozirnosti te karakteristikama prirodnog zuba.

Cirkon keramika

Cirkon je relativno nov materijal u dentalnoj medicini te zauzima vrlo važno mjesto u fiksnoj protetici. U želji da imaju zube koji se izgledom nimalo ili jedva razlikuju od prirodnih,pacijenti traže bezmetalne restauracije. Za razliku od metalne strukture kostura, cirkondioksid pokazuje bijelu boju.

Cirkon je kao materijal biokompatibilan, nema alergijskih reakcija na okolno tkivo, a zahvaljujući odličnim mehaničkim svojstvima, velikim vrijednostima čvrstoće, tvrdoće i lomne žilavosti te impresivnoj estetici njegova je primjena u stomatološkoj protetici sve češća.