CBCT 3D

Vidna polja i CBCT 3D uređaj

Sa CBCT 3D vidno polje i odabir kvalitete se rade direktno na računalu, a konačno pozicinoniranje može biti provjereno sa ``scout`` pregledom. Potreba za ponavljanjem skeniranja kod istog pacijenta je eliminirana.

CBCT uređaj sposoban je razlikovati najmanje 4096 nijanse sivila. CBCT uz pomoć trodimenzionalnih prikaza omogućuje točnu vizualizaciju zubnih struktura u njihovom stvarnom prostornom prikazu i u mjerilu 1:1.

CBCT ima mnogo prednosti u odnosu na klasični CT

  • brzina skeniranja – malo manje od 30 sekundi
  • visoka rezolucija i manja doza radijacije
  • prednost koju cone beam CT ima pred klasičnim CT-om je deseterostruko smanjena emisija radijacije
  • priprema pacijenta – pacijent tijekom pregleda može ugodno sjediti ili može stajati jer nije zatvoren unutar postolja.
  • milimetarski točna analiza

CBCT kompjuterizirana tomografija (CBCT) je posebna vrsta rendgenskog uređaja koji se koristi kada obične stomatološke rendgenske snimke zubi nisu dovoljne.

Ova vrsta CBCT skenera koristi posebnu vrstu tehnologije za proizvodnju trodimenzionalnih (3D) slika zubnih struktura, mekih tkiva, kosti i živčanih putova u kraniofacijalnoj regiji u samo jednom skeniranju.

Slike dobivene s CBCT-om omogućavaju preciznije planiranje liječenja. CBCT pruža detaljne slike koštanog tkiva te se provodi da bi se procijenile bolesti čeljusti, zubi, kostiju strukture lica, nosne šupljine i sinusa. Rendgenska zraka konusnog oblika se okreće oko pacijenta i proizvodi veliki broj slika visoke kvalitete.

U odnosu na običan CT, CBCT manje zrači i to mu je velika prednost.

CBCT 3D UREĐAJ OMOGUĆUJE NAJOPSEŽNIJU I TOČNU DIJAGNOZU U SLJEDEĆIM PODRUČJIMA

Praćenje živaca

Lociranje i precizno praćenje živčanih kanala je prvi korak kod planiranja procedure ugradnje implantata, a omogućava jasnu identifikaciju za potrebe kirurgije.

Planiranje implantata

Planiranje ugradnje implantata je toliko intuitivno i brzo da možemo objasniti potrebne kirurške zahvate pacijentu odmah nakon akvizicije. WhiteFox sistem vam donosi najviši nivo preciznosti tako da je sigurnost pacijenta uvijek zagarantirana.

Provjeravanje gustoće kostiju

Prije operacije ćete dobiti najprecizniju informaciju što se tiče kvalitete kosti gdje planirate ugraditi implantat. Znat ćete gdje je gusta kost locirana i koje su zone za izbjegavanje te možete predvidjeti sigurno postavljanje.

Ortodoncija

Zahvaljujući širokom vidnom polju, WhiteFox može stvoriti 2D radiografsku sliku u omjeru 1:1 i to bez izobličenja i uvećanja za cefalometrijsku analizu bez ijednog spajanja.

Podizanje sinusa

WhiteFox Imaging softver pruža razne alate za mjerenje kao što su udaljenosti, površine i kutovi, ali sigurno kao najnaprednije je računanje volumena pomoću alata koji izračunava volumen biomaterijala potrebnog za operaciju podizanja sinusa.

Studije nosa i sinusa

WhiteFox pruža unaprijeđene slike uspoređujući ih s CT pregledom, ali s desetinom potrebne doze. To ga čini savršenim alatom za pedijatrijsku radiologiju i pacijente kojima su potrebni višestruka skeniranja za tretman ili patologiju.

Uho i temporalne kosti

80×80 mm vidno polje, sa vokselom od 100 µm daje malu dozu u odnosu na visoku definiciju slike koja će vas zapanjiti svojom definicijom i čistoćom.

Studija zračnih kanala / grlo

Analiziraju se zračni kanali pomoću virtualnog presjeka. Lako se uočavaju područja koja trebaju biti izmjerena (dužina ili površina). Dijagnosticiraju se paranazalni sinusi, sinusne kosti i sijalogrami, facijalne kosti i nazalne turbine.