Dječja i preventivna stomatologija

Dječja i preventivna stomatologija Vašem djetetu osigurava zdrav i lijep osmijeh. Djeca sa zdravim ustima lakše i pravilnije žvaču hranu iskorištavajući bolje njene sastojke. Brže i bolje govore. Opće zdravlje im je bolje jer bolesna usta i zubi utječu na pojavu bolesti ostalih organa. Zdrava usta lijepo je vidjeti, a lijepi zubi djetetu daju potrebno samopouzdanje. Pečačenje fisura omogućuje zdrava usta. Naposljetku, zdrava usta znače mnogo manje financijskih troškova za roditelje.

Preventivna stomatologija za djecu uključuje:
– četkanje
– uporabu zubnog konca
– naviku oralne higijene
ortodonciju
– angažman roditelja
– pravilnu prehranu
– pečaćenje fisura (pečačenje zuba)
sigurnost tijekom bavljenja sportom

Preventiva započinje nicanjem prvog zuba. Posjetite svog stomatologa odmah nakon nicanja. Stomatolog će procijeniti zdravstveno stanje zuba, provesti preventivni postupak za zaštitu zuba kao što su čišćenje, poliranje i fluoridacija zuba te Vam dati upute o higijeni i njezi zuba kod kuće. Savjetovati će Vam kako pravilno djetetu četkati zube, na koji način koristiti zubni konac te dati pokoji savjet o prehrani.

Također može zaštititi zube od karijesa pečačenjem fisura (pečačenjem zuba) čime se onemogućuje zadržavanje hrane u jamicama i fisurama. Materijal koji se koristi kod pečačenja fisura (pečačenja zbua) su materijali kojiotpuštaju kalcij i fosfor, smanjuju kiselost u ustima te sprečavaju otapanje cakline.