Zubne proteze

Zubne proteze se sastoje od protezne baze, koja je izrađena od plastike ili metala i umjetnih zubi. Postoje mnoge različite vrste proteza, ovisno o položaju i stanju preostalih zubi. Cijena zubne proteze varira zavisno od složenosti protetskog rada i za više informacija najbolje je da nas kontaktirate.

Proteze na implantatima

U potpuno bezubu čeljust ugrade implantati, proteza se pomoću kopča ili drugih pričvrsnih elemenata sidri na implantatima, čime se postiže jako čvrsta veza između proteze i implantata. Proteza se i dalje može vaditi iz usta i temeljito očistiti.

U donjoj bezuboj čeljusti dovoljna su već samo 2 implantata, a u gornjoj 2-4. Na taj način se uz vrlo mali broj implantata postiže jako stabilno i funkcionalno protetsko rješenje.

Totalne proteze

Ukoliko pacijent nema nijedan preostali zub potrebna je izrada totalne proteze.

Totalna proteza napravljena je od akrilata (jedne vrste plastike), te se u ustima pridržava isključivo prisisavanjem proteze na meka tkiva, nepce, zubni greben, podjezični prostor.

Pacijenti se na takvu protezu teže privikavaju, zbog  njenog nešto većeg obujma, te labavog ležišta (pogotovo u donjoj čeljusti).

Ugradnjom implantata u potpuno bezubu čeljust i  kombinacijom sa totalnom protezom, pacijentima se nošenje ovakve proteze može  učiniti puno stabilnijim i ugodnijim.

Proteze s kopčama – kombinirani radovi

Kombinirani radovi ubrajaju se u estetski vrhunac mobilne protetike jer izgledaju jako prirodno. Kod ove vrste nadomjestaka radi se o kombinaciji fiksnog metal- keramičkog rada (krunice ili mostovi) i proteze. Fiksni protetski nadomjestak je cementiran na preostalim zubima nosačima, uz uvjet da su oni zdravi i čvrsti u kosti.

Proteza se pomoću skrivenih kopča  povezuje sa fiksnim radom. Na taj način ne vide se kvačice od proteze prilikom smijanja ili govora, a omogućena je izvrsna stabilnost proteze. Površinu proteze je moguće maksimalno reducirati.

Wironit proteze

Njihova baza izrađena je od gracilne metalne legure, a za preostale zube se pričvršćuju pomoću čvrstih lijevanih kvačica, koje precizno obuhvaćaju  zub nosač te na taj način omogućuje maksimalnu stabilnost takve proteze u ustima.

Baza proteze i kvačice lijevaju se skupa od istog metala, tako da čine funkcionalnu cjelinu i imaju čvrstu poveznicu, čime je pucanje kvačica svedeno na minimum. Čvrstoća metalne legure omogućuje izradu vrlo lagane konstrukcije, ugodne za nošenje pacijentima.

Prednosti All on 4 i All on 6 metoda

  • Dugotrajno rješenje za zube

  • Četkanje i čišćenje kao kod prirodnih zubi

  • Nema vađenja i čišćenja svaku večer

  • Minimalno vrijeme oporavka

× WhatsApp