Zubni implantati

ŠTO SU ZUBNI IMPLANTATI?


Dentalni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u čeljust kako bi nosili umjetne zube napravljene od visokovrijednih materijala.

U Poliklinici Medikadent implantološke i ostale stomatološke zahvate izvodi oralni kirurg s dugogodišnjim iskustvom i najvišim stupnjem edukacije oralne medicine u implantologiji. Zahvati oralnog kirurga se vrše uz pomoć vrhunske dijagnostike, najviše standarde sterilnosti te korištenje najkvalitetnijih materijala.

U prošlosti, jedine zamijene za prirodne zube su bile mobilne proteze i mostovi koji nisu mogli u potpunosti zadovoljiti sve potrebe pacijenata. U novije vrijeme, zubni implantati se smatraju najboljim rješenjem za zamjenu zuba koji nedostaje. Implantati mogu u potpunosti preuzeti ulogu korijena prirodnog zuba.

Implantat je mali i čvrst titanski vijak koji uspješno zamjenjuje korijen zuba koji nedostaje. Implantat se može ugraditi u donju i u gornju čeljust. Nakon oseointegracije (srastanja implantata s kosti) implantat potpuno preuzima ulogu korijena zuba koji nedostaje. Nakon toga implantat je sposoban nositi krunice, most ili proteze.

Implantati su veoma čvrsti i otporni i ako se pravilno održavaju, mogu trajati cijeli život. Ako se krunice, mostovi ili proteze stave na stabilne, sigurne i čvrste implantate, to pacijentu daje osjećaj kao da ima vlastite zube.

KAKO PLANIRAMO UGRADNU IMPLANTATA?

U Poliklinici Medikadent prije svega mislimo na zdravlje i interes naših pacijenata zato se prije izrade bilo kakva nadomjeska izrađuje odgovarajući plan terapije.

Plan implantološke terapije izrađuje se uz pomoć CBCT uređaja i 3D tehnologije koja omogućava provjeru koštanog tkiva te uočavanje eventualnog nedostatka kosti neophodne za ugradnju implantata.

Za izradu plana terapije koristimo RealGUIDE tehniku za navođenu kirurgiju koja se temelji na sljedećim načelima:

  • Pažljiva trodimenzionalna rekonstrukcija pacijentovog stanja u ustima pomoću podataka dobivenih snimanjem CBCT uređajom
  • Korištenje posebnog softvera (3Diagnosys) koji na jednostavan i intuitivan način omogućuje oralnom kirurgu da izradi kompletnu dijagnozu i virtulni plan ugradnje implantata
  • Korištenje najmodernije CAD/CAM tehnologije te brza izrada prototipa za automatsko prebacivanje plana terapije na kirurški vodič te izrada šablona za privremene proteze
  • Izvođenje bilo kojeg tipa zahvata (kod potpune i djelomične bezubosti) te izvođenje regeneracije kosti (anatomsko modeliranje transplantata kosti)

IMPLANTATI MARKE PREMIUM OXY, Astra Tech, Nobel Biocare i Straumann

Posebna struktura površine PREMIUM OXY implantata sadrži karakteristike koje ubrzavaju biološki odgovor za bolje prianjanje stanica, što dovodi do poboljšanja procesa oseointegracije te do poboljšanja uspješnosti zahvata. Ova vrsta površine je presudna za postizanje boljeg srastanja implantata s kosti i za veći postotak uspjeha zahvata.

Oxy implantati pružaju doživotnu garanciju ako se pacijenti pridržavaju savjeta stomatologa:

  • prati zube dva puta na dan, ujutro i navečer
  • svaki dan koristiti vodicu za ispiranje zuba
  • koristiti interdentalnu četkicu za zube oko mjesta gdje su ugrađeni implantati
  • koristiti tuš za zube
  • jedanput godišnje obaviti čišćenje implantanata kod stomatologa
× WhatsApp