Krunice

Zubna protetika je grana stomatologije kojom nadomještamo izgubljene zube, estetski korigiramo postojeće, odnosno poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba. U Poliklinici Medikadent nudimo najnoviju tehnologiju izrade zubnih nadomjestaka, tzv. CAD-CAM tehnologiju (SCHUTZ DENTAL GROUP) koja se temelji na kompjuterskim 3D programima, kod kojih praktički ne postoji mogućnost ljudske pogreške.

Početak nove ere u izradi stomatološko-protetskih nadomjestaka. Tehnologija se temelji na sustavu za skeniranje radnoga modela, sustavu za informatičko dizajniranje rada, strojnog glodanja te sinteriranju.

Cilj ove tehnologije je skratiti vrijeme izradbe protetskog rada i smanjiti mogućnost pogrešaka.

Krunica je umjetan zub kojim pokrivamo oštećeni prirodan zub. Osim estetskih razloga, krunica se koristi da zaštiti prirodan zub od daljnjih oštećenja i od propadanja zuba.

Metal-keramička krunica

Krunica može biti postavljena na prirodan zub ili na implantat.

Kada želite dobro i čvrsto riješenje s povoljnom cijenom onda vam preporučamo da izaberete metal-keramičku krunicu. Takve krunice su jako raširene jer imaju dobar omjer cijene i kvalitete. Krunice su veoma otporne i traju dugo.

E.max

E.max ili empress keramika se smatra biološki najprihvatljivijim materijalom za izradu krunica.

Radi se o potpuno keramičkim krunicama. Empress keramika pruža dužu trajnost krunice.

Tim materijalom se postiže izvanredna estetika zbog njihove prozirnosti te karakteristikama prirodnog zuba.

Cirkon keramika

Cirkon je relativno nov materijal u dentalnoj medicini te zauzima vrlo važno mjesto u fiksnoj protetici. U želji da imaju zube koji se izgledom nimalo ili jedva razlikuju od prirodnih,pacijenti traže bezmetalne restauracije. Za razliku od metalne strukture kostura, cirkondioksid pokazuje bijelu boju.

Cirkon je kao materijal biokompatibilan, nema alergijskih reakcija na okolno tkivo, a zahvaljujući odličnim mehaničkim svojstvima, velikim vrijednostima čvrstoće, tvrdoće i lomne žilavosti te impresivnoj estetici njegova je primjena u stomatološkoj protetici sve češća.