Dječja stomatologija

Preventivna stomatologija Vašem djetetu osigurava zdrav i lijep osmijeh. Djeca sa zdravim ustima lakše i pravilnije žvaču hranu iskorištavajući bolje njene sastojke. Brže i bolje govore. Opće zdravlje im je bolje jer bolesna usta i zubi utječu na pojavu bolesti ostalih organa. Zdrava usta lijepo je vidjeti, a lijepi zubi djetetu daju potrebno samopouzdanje. Naposljetku, zdrava usta znače mnogo manje financijskih troškova za roditelje.

Preventivna stomatologija za djecu uključuje:
– četkanje
– uporabu zubnog konca
– naviku oralne higijene
– ortodonciju
– angažman roditelja
– pravilnu prehranu
– pečaćenje fisura
– sigurnost tijekom bavljenja sportom

Preventiva započinje nicanjem prvog zuba. Posjetite svog stomatologa odmah nakon nicanja. Stomatolog će procijeniti zdravstveno stanje zuba, provesti preventivni postupak za zaštitu zuba kao što su čišćenje, poliranje i fluoridacija zuba te Vam dati upute o higijeni i njezi zuba kod kuće. Savjetovati će Vam kako pravilno djetetu četkati zube, na koji način koristiti zubni konac te dati pokoji savjet o prehrani.

Također može zaštititi zube od karijesa pečačenjem fisura čime se onemogućuje zadržavanje hrane u jamicama i fisurama, a materijali koji se u tu svrhu koriste otpuštaju kalcij i fosfor, smanjuju kiselost u ustima te sprečavaju otapanje cakline.

Kolačići se upotrebljavaju za prilagođavanje sadržaja i oglasa, omogućivanje funkcija društvenih medija i analiziranje prometa. Ako nastavite koristiti našu web stranicu, prihvaćate našu upotrebu kolačića.