fbpx

Ugradnja implantata u poliklinici Medikadent

ONLINE cjenik

euro

Kod nas je na jednom mjestu objedinjeno vrhunsko znanje dentalne medicine te iskustvo na najsuvremenijoj opremi u dijagnostici i terapiji.

Implantološke i ostale stomatološke zahvate izvodi stručnjak s dugogodišnjim iskustvom i najvišim stupnjem edukacije oralne medicine u implantologiji.

Postavljanje implantata i krunice

Implantat se ugrađuje u kost

IMPLANT_1

Proces zarastanja (oseointegracije)

IMPLANT_2

Ugrađuje se nadogradnja (abutment)

IMPLANT_3

Postavlja se krunica koja zamjenjuje zub

IMPLANT_4

Vrste implantata koje koristimo

Postupak ugradnje implantata - 3D program za navođenu implantologiju!

stom2

U Poliklinici Medikadent prije svega mislimo na zdravlje i interes naših pacijenata zato se prije izrade bilo kakva nadomjeska izrađuje odgovarajući plan terapije.

Bitno je napomenuti da kod nas u Poliklinici koristimo najmoderniju stomatološku tehnologiju da bismo pacijentu omogućili što manje invazivan zahvat kod ugradnje implantanata.

Detaljnije
zub2

CBCT 3D

Poliklinka Medikadent posjeduje 3D program za navođenu implantologiju.

Zahvaljujući naprednim softverima, program za navođenu implantologiju omogućuje oralnom kirurgu da na temelju snimke CBCT detaljno isplanira svaki korak ugradnje implantata.

Detaljnije

Što je to navođena implantologija?

U našoj Poliklinici Medikadent koristimo novu metodu ugradnje implantanta koja se naziva navođena implantologija. Ona se planira pomoću računala koji uvelike pomaže da se zahvat izvede na najprecizniji način.

Snimka napravljena CBCT uređajom se otvori u softveru za 3D obradu gdje se simulira virtualni zahvat pri čemu se planira točna pozicija ugradnje implatanata, nadogradnje i krunica.

Tom simulacijom se omogućuje detaljni plan virtualnog zahvata izbjegavajući, na taj način, rizična kirurška područja. Ovdje se točno poštuju optimalni kut nagiba za gradnju implantata ovisno o količini i kvaliteti raspoložive kosti. Naposljetku se na implantate stavljaju krunice kako je bilo određeno na početku plana zahvata.

Budući da naša Poliklinika posjeduje 3D printer, naši zubotehničari mogu odmah izraditi posebnu kiruršku šablonu na temelju virtualnog plana zahvata. Kod nas nećete morati čekati par dana da se šablona izradi zato što je mi odmah izrađujemo u našem laboratoriju. Kirurška šablona će omogućiti kirurgu da ugradi implantate točno kako je isplanirano u virtualnom programu, a da pritom nema velikih rezova i šivanja.

Ostale prednosti navođene implantologije su: izbjegavanje rizičnih kirurških zona, brže obavljanje zahvata, brz oporavak pacijenta bez nuspojava kao kod zahvata s tradicionalnom metodom.


3D 1

3D printer

Najnovija moderna tehnologija 3D printera omogućuje nam izradu trodimenzionalnih predmeta iz digitalnih datoteka. U dentalnoj medicini to znači izradu virtualnih modela u CAD sustavu te njihovo printanje u 3D printeru.

Naš laboratorij posjeduje 3D printer koji nam uvelike pomaže kod izrada preciznih šablona zubi i desni, krunica, mostova, udlaga te proteza.

Detaljnije

Koje su prednosti navođene implantologije?

  • Brži i precizniji zahvat
  • Manje invazivniji zahvat (minimalno korištenje skalpela)
  • Brži oporavak
  • Manje šavova, šivanja, krvarenja, oteklina i osjećaja "operacije"

Kolačići se upotrebljavaju za prilagođavanje sadržaja i oglasa, omogućivanje funkcija društvenih medija i analiziranje prometa.
Ako nastavite koristiti našu web stranicu, prihvaćate našu upotrebu kolačića.